Jaké příležitosti tě jako studenta nebo absolventa čekají v Continental Automotive Brandýs nad Labem? Co tě čeká na přijímacím pohovoru?

Odpovědi najdeš v tomto minirozhovoru.

Za Continental Automotive Brandýs nad Labem odpovídá paní Věra Kubinová, PR & HR Specialist Senior.

Continental vyvíjí průkopnické technologie a služby pro udržitelnou a propojenou mobilitu lidí a zboží. Jako technologická společnost nabízí Continental svým zákazníkům bezpečná, efektivní, inteligentní a dostupná řešení nejen pro automobily, ale také pro průmyslové stroje a dopravní infrastrukturu. V roce 2021 slaví 150 let od svého založení.

V Brandýse nad Labem se zaměřujeme na výrobu automobilové elektroniky. Digitální závod a chytrá automatizace u nás nejsou jen virtuálními pojmy. Využíváme high-tech výrobní a skladové technologie, například Optical Bonding pro zvyšování kontrastu displejů. Naše autorádia, multimediální systémy, palubní přístroje a telematika jezdí v autech po celém světě.

Nahlédněte za brány našeho brandýského závodu v krátkém videu.

Jaké příležitosti nabízíte studentům a absolventům?

Studentům nabízíme mnoho možností, jak se seznámit s naší společností a prací u nás: mohou si napsat bakalářskou nebo diplomovou práci, využít program mentoringu, pracovat dlouhodobě na částečný úvazek nebo si vyzkoušet jen krátkodobou brigádu.

Absolventi ČVUT u nás najdou uplatnění v mnoha oborech, asi nejzajímavější je práce s nejnovějšími technologiemi v naší výrobě – roboti a coboti, 3D simulace, virtuální realita, kamerové systémy jsou jen několika příklady toho, s čím naši inženýři pracují každý den. Jako výrobní závod disponujeme také velkými skladovými prostory, které postupně automatizujeme a digitalizujeme, zmínit můžeme i zajímavou práci v oblasti kvality, ať již výrobní, kdy se hledají technické příčiny opakovaných chyb ve výrobě, nebo zákaznické, kde absolventi kromě technických znalostí uplatní i jazyky.

Jak u vás vypadá přijímací řízení na studentské a absolventské pozice?

Ke každému uchazeči přistupujeme individuálně bez ohledu na to, zda je studentem, absolventem nebo zkušeným odborníkem, žádná skupinová výběrová řízení nepořádáme. S uchazečem se vždy potká personalista, který poté zorganizuje schůzku s manažerem, do jehož oddělení se uchazeč nejvíce hodí. V současné době probíhají schůzky většinou virtuálně, do budoucna se plánujeme vrátit k osobním setkáním, při kterých se uchazeči rovnou podívají i do naší výroby.

Co oceňujete v životopisech a motivačních dopisech studentů a absolventů?

V životopisech vždy rádi vidíme brigády, projekty a zkušenosti nad rámec školních povinností. Je to známkou toho, že studenta nebo absolventa daná oblast opravdu zajímá – a vůbec nevadí, když je jiná než obor studia. I třeba malé domácí zlepšováky, které si dotyčný sám vymyslí, navrhne a zrealizuje, nám říkají, že umí řešit problémy a dotáhnout věci do konce – a to jsou přesně ty vlastnosti, které oceňujeme u všech zaměstnanců.

Co vnímáte, že studentům či absolventům nejčastěji chybí?

Jazyková vybavenost – jsme velká mezinárodní firma a naše projektové týmy často pracují napříč lokalitami a státy. Bez angličtiny se tedy u nás zaměstnanci neobejdou, není však potřeba mluvit ani plynule, ani dokonale.

Jak u vás probíhá zaškolování nováčků?

Všichni nejprve absolvují jednodenní vstupní školení, kde získají základní informace o našem závodě a projdou zákonné požadavky v oblasti bezpečnosti a požární ochrany. Každého zaměstnance se poté ujme zkušený kolega, který ho jako mentor provází celým integračním obdobím. Mentor zaučuje nováčka jak v odborných věcech, tak v těch každodenních praktických, třeba jaké jsou možnosti placení v kantýně, kde jsou zasedací místnosti nebo jak si požádat o dovolenou. Součástí integračního programu je i sada e-learningů, ve kterých se nováček dozví více o organizační struktuře celé korporace, portfoliu Continental i vybraných standardech a metodikách používaných ve výrobě. A nechybí ani odborná školení k technologiím, se kterými bude nový kolega pracovat.

Odpovídala paní:

Věra Kubinová

PR & HR Specialist Senior
Location Brandys

Vehicle Networking and Information (VNI)

Address:

Continental Automotive Czech Republic s.r.o.
Prumyslova 1851, 250 01 Brandys nad Labem
Czech Republic

Phone: +420 326 93-1743

Mobile: +420 703 433 103
E-Mail: vera.kubinova@continental.com